Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Andra kinden till

2016-02-07 av ozelot

sjobergen bDet är svårt att förhålla sig helt objektivt till två stycken svenska medborgare som nödvändigtvis vill följa dig hem, hela den långa oupplysta gångvägen från hållplatsen vid Långedragsvägen till porten ungefär.
Där var de ute och spankulerade bara som av en händelse, och ville se till att jag kom hem tryggt.
Vilka vardagshjältar ändå! Synd bara att den ene av misstag råkade få ned sin hand i min ficka precis när jag skulle stänga porten, plånkan räddade jag då jag vis av erfarenhet inte förvarar sådana i innerfickan, nycklar kvar i handen som du prompt ville hjälpa mig att låsa upp med vilket jag försäkrade dig inte behövdes. Men en olycka händer så lätt, du råkade ge mig en örfil när jag tog ut just din hand som hamnat i min innerficka, och eftersom jag inte är det minsta fördomsfull anklagar jag ingen på något sätt för sammanträffandet att min gamla iphone 4 med sprucket glas är borta.

Jag är inte helt säker på saken, det gick så fort. Helt spik nykter var jag inte heller, så jag fick väl skylla mig själv som fipplade lite med låset som trögade på grund av frosten och viss tillfällig nedsättning av finmotorik.
Och en gammal iphone 4 med sprucket glas kan väl inte vara värt mer än en hundring för dig om ens det om man spärrar den? Så varför skulle någon vilja ta den?

Herregud, kunde jag inte bara få behålla min sketna mobiltelefon och få ha mina fickor ifred, jag ville ju bara hem och dricka upp min apelsinfanta jag visste att jag hade i kylen?
Och varför spänner jag mig återigen lite extra i kroppen när jag ser två stycken svenska medborgare komma och spankulera runt i ett villaområde klockan halv fyra en söndagsmorgon? För att ni skulle ner och se på Älvsborgsbron i motljus då, eller så skulle ni väl till Fiskebäck, inte vet jag.
Det enda jag vet är att jag inte har min mobiltelefon och att jag hade den senast på vagnen innan avstigning, då sista messkontakten var då där ifrån, men geoangivelse och allt.

Sorry, men just nu vill jag mest bara skjuta dig i låret så att benflisorna ryker.
Alternativt kanske starta en vuxengrupp, fotbollslag eller välkomstkommittéer då du kanske saknar dylika i ditt liv.
Du hade också lätt kunnat FÅ en hundring, om du bara frågat.
Ty en gammal halvdassig iphone med sprucket glas gör nog ingen glad, förutom mig.

Vända. Andra. Kinden. Till.

Igen, igen och igen.

En kommentar på Andra kinden till

  1. Jenny

    Jag förstår precis. Man försöker vara öppensinnad, men jag spänner mig också i kroppen om jag går ensam hem och möter ett gäng 15-åringar med skägg som Morgan Freeman.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-07-07

  Jag vaknar halv sex på morronen. Kikar in på min son. Han ligger med benen uppslängda över täcket. Den lille prinsen under två vaktande änglar. Jag funderar fram och tillbaka på om jag ska gå ut och ta en cigg eller inte. Kommer fram till att en cigg mer…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-05-17

Kycklingfärs Salt Citronpeppar Svartpeppar Så rör man ihop det så det går in ordentligt, jag kommer inte ihåg hur mkt jag hade, men det spelar ingen roll. Så lägger man det i en penslad glasform  med olja och kinasoja Man plattar ut den så den täcker formen Penslar med samma…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...