Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Berlin by Night

2016-04-13 av Chawki

3283174284_de4cca9f64_b

va i berlin å rullade nåra dar, skulle möta våren å spela lite
med Ivarsson å Olsson, gentlemän å fantomer
de var Honk och Dori som fixat nåra gigs på en sylta å en klubb där allt hängde uppåned
Honk bjöd laget runt dygnet om å hans hantlangare, en polsk översättare,
räven André och den tvålfagre rockabillysnubben Pete skötte sina uppgifter sådär
Den bakfulla och folkilskna barägaren Tom hade inte en nys om att vi skulle spela
men han gav efter när jag tog till ett av mina knep
sitta i baren å glo bestämt tills han inte längre kunde ignorera faktum
gav mig källarnycken å fri lejd till scenen
de var succé
men den polska översättaren tog fram sin gura
efter en av alla turer ner till toan med en storvuxen dam
satte igång å lirade sin väl beprövade hetsiga flamencofunk
över vår slicka instrumentaldisco
jag tänkte nu är det kört, men Ivarsson sa till honom att sluta
å han svarade medgörligt – It was the very first time
Den tjuriga barägaren Tom mjuknade till allt mer å i slutet av konserten
satt han med slutna ögon å njöt av en av våra trolska undergångsmelodier
rockabillysnubben vände i dörren när han såg Olssons modernistiska variant av trumset
och tjyvar å tjackisar stod på rad efter gig för att få jamma med Ivarsson
Ivarsson skötte det professionellt med ett sött leende på läpparna

En natt på Radissons Hotell vid Alexanderplatz
med panorama över Berlin
sov på trettiandra våningen
för en hissfobiker som jag var det ett stort steg framåt
vill dock varna alla för de otåliga städerskorna som glatt öppnade dörren
fyra gånger på förmiddan när vi ännu inte kommit nånstans
annars var det great, kände oss som hollywoodstars in satin

Dori, undergroundfilmare och numer även turnemanager
med ögon som kaffekoppar och ett hjärta av guld
fixade ett gig på Madame Claude
de var där det började gå utför
framgången, den snärtiga franska ljudteknikern som genast fattade grejen, gav oss en härlig bombastisk volym och coola sångeffekter
alla vilt dansande å skrikande partylejon, steg oss åt huvet
festen tog aldrig slut
de blev oändligt många öl, cig å kaffe
man kände sig styvare å coolare å friare än på länge
ramlade av en barstol nånstans i natten, slog handen, knät och smalbenet
kan varken spela synt eller göra armhävningar
hur giget på fredag går att genomföra återstår att se
dessutom mumsade jag i mig en arabisk köttbulle utan att känna på smaken att de va kött
trots att jag varit strikt vegan i tjugofem år
ni förstår att allt pekar på att ja håller på att förlora det
men å andra sidan, de gör vi alla förr eller senare
å nu hemma i GBG
what to do
orkar knappt ta en dusch
har ännu ej ens försökt inlemma mig in nån form av ordning å reda
festen fortsätter på Crippas
so long

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-09-03

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-11-08

  Vi sitter i salongen och det är nästan fullt på Göteborgs Dramatiska Teater och ljuset släcks ner. Jämte mig sitter Johannes Nyholm och hans kompisar ( som känner Linda Spåman). Det blir mörkt och med penna och papper såg jag inte mkt av vad jag skrev. In på scenen…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...