Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Om She – Baby Dee och hennes konsert i Uddevalla

2018-04-20 av Chawki

BABY DEE konsert i Uddevalla. Den fd mannen som spenderat största delen av sitt liv i USA, jobbat som kyrkorganist och spelat på gatorna. Numera bosatt vid havet i Holland. Skrev de flesta av sina låtar under en kaotisk trefyraårsperiod. Nu gör hon ca en låt vart tredje år, säger hon.

Lyssnar på det söta förbandet liggandes i en säng vägg i vägg med konsertlokalen.
En ung dam med en liten ljuv röst och hennes ackompanjatör på gitarr.’
Får se om ja har lust för att resa på mig för att beskåda She Dee och hennes trumslagare från Scottland ,
Alex tror jag han hette. En ung gentleman i blommig skjorta.
Det är vår och poesi i luften.
Har kommit folk ända från Trollhättan för att få se She Dee på Kontoret I Uddevalla.
Lite roddande i pausen och bohuslänskt tugg och She Dee vankar av och an i tyll och sitt oranga hår.
Hon inleder sin spelning ensam vid pianot, sjunger en LOVE-SONG med små skratt instoppade i sången.
Sen kommer Alex med blommiga skjortan och lägger sin själ i nästa cabaretnummer med elegant trumspel. Fylligt och nervigt på samma gång.
She Dee är som en skärva glas i sin uppenbarelse. Skröplig, teatral och öm.
Klassiska melodier, atonal sång och experimentslagverk.
Och massor av LOVE.
Lättsam afton. Efter de två första låtarna släpper jag platsen öga mot öga med She Dee hängandes över pianokanten, för att lyssna på resten av konserten i sängen, vägg i vägg.
Vilken fröjd!
She Dee brakar loss på pianot, det mullrar och påminner om en engelsk 1800-tals-fars.
Jack the ripper, horor och sprit.
– I would love another beer, säger Dee och arrangörerna slungar fram en på sekunden.
Det skrattas i publiken. Dee skämtar och tar nästa låt om 50-talet. Bluesig om suicide och Jesus.
Jag känner för att somna in till tonerna och She Dee – en god frodig mor vid pianot med sina mysiga
nasty skratt och rosa behå.

Foto Chawki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-09-03

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-11-08

  Vi sitter i salongen och det är nästan fullt på Göteborgs Dramatiska Teater och ljuset släcks ner. Jämte mig sitter Johannes Nyholm och hans kompisar ( som känner Linda Spåman). Det blir mörkt och med penna och papper såg jag inte mkt av vad jag skrev. In på scenen…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...