
Skiva en gurka med osthyvel
Plocka fram 2 mellanstora diskade glasburkar
Koka vatten
2-3 msk honung
2 vitlöksklyftor skivas
Lägg hackad dill i en burk
Lägg hackad persilja i den andra burken
Citronpeppar
Först häller jag det kokta vattnet i burkarna
häll honung i varje burk
Lägg skivad vitlök i varje burk
och en nypa citronpeppar
rör om och smaka av
en kork ättika i den ena burken och rör om
Jag fick för mkt ättika i burken igår så då fick jag fylla på med mer vatten
När man tycker att det smakar bra då häller man i gurkan i båda burkarna
Sen ska det stå och kallna i fönstret
Sen över natten i kylskåp så att det dras in ordentligt
Inlagd gurka serveras till fisk och kött, till söndagsmiddan, köttbullar och potatismos eller på smörgås ovanpå pastej. Och ALLTID till jul. Också dricker vi HJORTRONGLÖGG.
Primadonnan hälsar alla rara människor God Jul och alla som var med på releasen. Merry Christmas to all of you! Happy New Year!