Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Söndagskrönikan

2019-03-31 av Chawki
Still ur Malga Kubiak film

På söndagar känns det väldigt naturligt att stanna i sängen. Det gör det alla andra dar också men på söndagar ska man helst låta halva dan förflyta i ett väldigt långsamt behagligt tillstånd med täcket över benen och en kaffe i handen.

Häromdan satt jag på kvällskvisten med min syster och min son vid middagsbordet. Jag sa till min syster. – Jovisst, det händer mkt galet överallt i världen, men det händer också mirakel. Tex att jag sitter här i LUGN OCH RO I FULLSTÄNDIG HARMONI och DU och MIN VACKRA SON sitter här också. Stilla och fridfullt. VILKET MIRAKEL!

Min syster kollade på mig som om jag blivit helt knäpp och svarade – Nja, det kan man väl inte säga, det är ju bara en VANLIG VARDAG.

I den stunden förstod jag att jag har blivit äldre. Jag slutade med att försöka övertyga min syster. Jag höll tyst. Men i min tysthet fortsätter jag att njuta av stillheten och friden. Det har blivit min nya drog. Ständigt berusad av harmoni och den saliga känslan av det inte händer nånting.

När jag var i den marockanska öknen en sagolik natt en gång slogs jag av alla ljud jag hörde. Ljudet av ingenting är kraftfullt och dånande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.