Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Försäkringskassans beslut – tortyr och mord på de svagaste

2019-11-06 av Chawki
Still ur Malga Kubiak film

Som mamma till en ung man som inte kan prata och gå och med EP så blir jag smått galen av att höra hur Försäkringskassan nu drar ned på assistanstimmar till folk med just ovanstående inskränkningar. Människor som ej kan prata eller röra sig lämnas ensamma liggande i sina sängar över natten när de har fått mat och duschat. De hade tidigare assistenter hemma som kunde hjälpa dem om de var törstiga, behövde gå på toa eller fick ett EP-anfall. Nu är de hänvisade till att trycka på en alarmknapp till ett ställe där jourpersonalen sitter. Därefter en väntan på 10 minuter en kvart ( i bästa fall). En förödande väntan om man får en EP-attack . (Om man nu är tillräckligt vid medvetande att trycka på en knapp innan man får anfallet.)

Vad har hänt med Sverige? Vad har hänt med vår människosyn? Det mals på om nåra gängskjutningar när Försäkringskassan och beslutsfattare ovanför dem mördar, utsätter folk för dödshot och tortyr. Vart tog era hjärtan vägen? Den starke är stark för att denne tar hand om den som är utsatt och svag, gör han inte det så är han ynklig och i själva verket ännu svagare än den som varken kan gå eller se. Vi är MÄNNISKOR med förmågan empati. Eller är vi inte det längre? Är vi så levande döda att vi tappat bort de förmågor som gör oss mänskliga- empati, inlevelse, fantasi & kärlek.

Att vi låter de svagaste i vårat samhälle bli misshandlade och dödade, det är så oerhört skamligt och pinsamt för oss alla, jag saknar ord för den grymhet Försäkringskassan nu begår. Våra statliga institutioner banar vägen för NORMEN i samhället. En NORM jag aldrig hållit högt men likväl skapas den och folk jämför sig undermedvetet med den. Bättre i fortsättningen att vi jämför oss med slaktgrisar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.