Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Chawki på filmfestivalens pressträff

2020-01-07 av Chawki
Maria Bäck & Josefin Neldén. Foto: Chawki

  Idag 13.00 var det presskonferens inför årets filmfestival i GBG som går av stapeln 24 januari – 3 februari. Precis som förra året så förlades pressträffen på 3:e Lång i gamla Auktionsverkets lokaler.

  GBG NONSTOP fick av misstag med en trasig penna men bordsgrannen lånade ut sin. Tack för det! Festivalledningen berättade om lite smått och gott som är inplanerat på festivalen. TEX kommer ANNA ODELL att göra ett interaktivt verk med gynekologstolen som metamorfor för sårbarhet.

    I år skapar festivalen en 50/50-festival, alltså en jämlik festival. YIN & YANG ska få dansa med lika mkt utrymme på duken och ena focus är FEMINISM, det andra är BRAZIL.  Efter förra årets APOKALYPS framträder alltså nu vågen efter apokalypsen och den frodas av feminina vibbar och samba. FRAMTIDEN ÄR HÄR!

På festivalen kan man bla  se  Schyfferts regidebut, film om könskorrigering, disco &  film om urspårade vårdnadstvister, berättar ledningen.

  Invigningsfilmen  på Draken är PSYKOS I STOCKHOLM av regissören MARIA BÄCK. Bäck finns på plats under presskonferensen tillsammans med den förtjusande söta skådisen Josefin Neldén som har huvudrollen i filmen. Neldén som också syns i  populära Vår tid är nu.

– Hur känns det att få öppna festivalen?

– Det känns jätteroligt, en stor ära, väldigt speciellt eftersom festivalen betyder mkt för mig, svarar Bäck där vi sitter i varsin brun fåtölj.

Eftersom filmen är baserad på en resa som regissören och hennes mor gjorde så undrar GBG NONSTOP om Bäck & Josefin Neldén älskar sina mammor?

– HUNDRA PROCENT JA!, säger de båda.

– Du har ju blivit rikskändis nu som sosse och lesbisk i VÅR TID ÄR NU, förväxlar folk dig med din rollkaraktär?

– Nej, det tycker jag inte, men många vill prata om Maggan. Och själv har jag koll på vad som är jobb och verklighet.

( om GBG NONSTOP varit lesbisk hade hon utan tvekan förväxlat & lagt in en stöt)

  Festivalgeneralen är elegant klädd i kostym och hälsar GBG NONSTOPS läsare att han på djupet av sitt hjärta känner entusiasm & glädje inför att kunna presentera ett så fint program. – Ett år av framtidstro, känns bra att få bredda de bilder som finns och det vanliga filmutbudet.

En kommentar på Chawki på filmfestivalens pressträff

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-01-12

   DE som brukar köra mig till sjukan har Corona båda två så idag fick Aloun, min systers man skjutsa mig istället. Vi möttes utanför en cykelbutik vid Masthuggstorget. Jag hade packat duntäcke, kudde, lakan, min egen goda rödbetssallad, pappas chilipasta special och Coops ärtbullar som ja stekte i morse….

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...