Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

GBG NONSTOP på utflykt till Bohuslän

2020-01-21 av Chawki
Ollikainen & Berntsson på vägkrog. Foto: Chawki

   Hemma igen till pojken & assistenterna i GBG. Att vakna upp till ljudet av min pojkes tjoande känns alltid som en välsignelse. Den lilla tuppen i rummet bredvid.

  Va i GERLESBORG under helgen. Avverkade en konsert på Gerlesborgsskolan, ett halvt dygns astrologisession och en promenad i SMÖGEN.  Min söta mormor härstammar från SMÖGEN &  ja smälter ner och tar form på nytt varje gång jag kommer dit. Stå på klipporna & känna blåsten mot ansiktet och ge mig åt det vilda havet som kastar sig fram som de alltid har gjort i alla tider.

  De va aktrisen Berntsson som körde mig & Ollikainen upp till Gerlesborg på lördagen. Ollikainens TILLBAKA TILL GRÅTT blev vårt ledmotiv för under hela bilfärden va himlen grå och sur. Vi hade en tid att passa – Ollikainen skulle bli filmad framför de bohuslänska böljorna, för filmen om honom själv. Jag ser fram emot dokumentären, va den nu kommer kallas? MANNEN & HAVET? Berntsson ville pausa efter en kvart för att inta lunch på IKEA. Men det fanns ingen tid över för det exotiska snedsprånget. Istället tog vi senare en cigg å kaffepaus på en liten vägkrog och såg till att Ollikainens filminspelning blev senarelagd. Men en stjärna anländer alltid sent! Jag föreslog för regissören att Berntsson kunde hoppa fram bakom klipporna och kasta sig över Ollikainen som en professionell groupie. Men regissören svarade ej och han tog inte vara på möjligheten & Berntssons talanger.

  Vi blev serverade en jättegod soppa en timme innan gig. De har en dunderkock på Gerlesborgsskolan. Precis lagom med lite soppa innan man står på scen. Jag hatar att va för mätt och tung innan show. De funkar inte.

  Batteristen Henrik Olsson med en räv bakom örat, drog sladdar och fixade och trixade. Kändes så mysigt alltihop. I pausen mellan min och Ollikainens spelningar ökade dramatiken för någon i publiken blev väldigt dålig och det kom en ambulans och räddade personen. Efter den händelsen var det extra skönt att få höra lite lugnande pianomusik. Jag drabbades för en sekund av storhetsvansinne & skuldkänslor, va rädd att personen triggats igång av nån av mina låtar så till den grad att den blev akutsjuk. Men så va det inte. Kunde snabbt återgå in i ödmjukhet och lugn.

  Efter konserterna drack ja två cl Cognac och tänkte på min snälla morfar som tog en sipp Cognac en gång i halvåret. Jag hade planerat i flera dar att ja efter konserten skulle trippa in i gästrummet vid havet, slänga mig sängen å kolla på film å äta chips. & det gjorde jag. Ollikainen & Berntsson åkte hem till GBG istället.

  PÅ kvällen hade jag preparerat en kopp kallt kaffe i pappersmugg att tjotta i mig genast när jag vaknade, för att inte drabbas av grinighet. Sen satt Olsson, Angel & jag i solskenet och snackade konst, hon, han & hen i fyra timmar. Jag fick lära mig att jag inte kan, helt tanklöst, kalla nån för kille som ser ut som en kille, han kan eventuellt uppfatta sig själv som BINÄR. Eftersom jag använt ordet kille & tjej ganska frekvent sen två års ålder så är detta en stor utmaning som jag vet att jag kommer misslyckas med. Jag ber i förväg om ursäkt och fortsätter använda orden kille & tjej när de hasplar ur min mun eller i skrift, lekandes lätt.

Ja, de va de.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.