Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

GBG NONSTOP lägger sig i KULTURDEBATTEN

2020-01-22 av Chawki
Teckning: superfreakbaba

   Va än olika politiska partier föreslår så kan man ju alltid ägna sig åt vilken konst man vill i SVERIGE ( än så länge) om man inte gör anspråk på att få pengar ifrån staten för det. Jag känner ganska många som håller på med konstprojekt av olika slag som aldrig har fått ett öre i bidrag och de fortsätter ändå. TEX ja själv. Jag vet en gång när ja sökte pengar för att göra en festival på STIGBERGSTORGET. Jag hade massa roliga idéer och skrev ner dem. Jag visste också att ja kunde genomföra dem eftersom ja hade gjort de förut på min gård. Jag kallade festivalen för MAJORNAS JAZZFESTIVAL, men det kunde hända lite vasomhelst bara det blev en flippad härlig känsla av hopkoket. På den festivalen dansade småbarn runt och alkisarna från Silverkällarn dök upp och gamla tanter på gården satt där tillsammans med andra grannar och annat löst pack som kom utifrån. Det va en väldigt integrerande festival för alla människor och utbudet på scenen va också hämtat från olika håll, performance, rock och lite jazz med Franska trion innan de blev så populära. Ollikainen hamnade nästan  i slagsmål med en granne som tyckte att de skulle sluta spela eftersom kl va 20 på kvällen. Men Ollikainen hötte med näven bakom sin keyboard på ett farligt finskt sätt och grannen hoppade förskräckt över staketet.

  När jag sökte pengar för att göra en sån integrerande festival på STIGBERGSTORGET så trodde KULTURFÖRVALTNINGEN att min ansökan va ett skämt. Men det va den inte. Jag droppade väl inte standardorden gränsöverskridande, interdisciplinär, feministisk å andra ord man ska slänga sig med för att passa in i mallen. Sen dess söker jag helst inte pengar, jag vet ju redan att ja kommer uppfattas som ett skämt i en fyrkantig fantasilös värld. Måste konsten va tråkig för att uppfattas som seriös av kulturpolitiker.  Eller rättare sagt man ska låtsas leva upp till massa PK-kriterier på pappret för att få bidrag. Nu vill SD att kulturen ska begränsas på nya sätt, i alla fall den som finansieras av staten och ställs ut i SÖLVESBORG.  De vill väl att  man ska säga att man e nån knätofsspeleman som målar dalahästar för att få en slant. Men  jag skiter faktiskt i vilket, alltid ska man slicka på nåt jävla sätt, å personligen väljer jag att inte slicka överhuvudtaget. Och kommer fortsätta göra vilken konst ja vill, oavsett ja får pengar eller inte för de. VILKEN RÖV MAN ÄN SLICKAR, OM DEN SITTER PÅ EN SOSSE, MODERAT, SD:are  eller PÅ EN ANARKIST, SÅ ÄR DET EN RÖV & SMAKAR SKIT, OCH SEN GÅR MAN OMKRING och STINKER.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.