Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

GBG NONSTOP besöker Sthlm över dan & går på CATO LEINS vernissage

2020-02-08 av Chawki
Foto: Cato Lein

   Göteborg Nonstop gjorde en dagsutflykt till huvudstaden Sthlm och hälsade på hovmästarn på STUREHOF & lite annat löst pack på nåra av  Östermalms mötesplatser för stans karriärister. Sen hamnade ja på SÖDERMALM, hittade inte mitt mål och försökte fråga stockholmare om vägen dit. Jag vände mig mot en gubbe  och hann säga – Ursäkta , men vet du..?  Gubben avbröt mig mitt i frågan, försvarade sig mot hotet utifrån, med en hand i luften och gapade – NEJ! Jag försökte fruktlöst fråga ytterligare ett tiotal personer, alla ignorerade mig, innan två gulliga äldre damer förklarade hur jag skulle gå. Efter denna lilla episod skulle jag vilja hälsa dessa stockholmare att ett visst mått av kultivering skadar ej. OCH det kan ju hända att NI nån gång åker till PARIS eller en annan främmande ort, att er mobil bangar ur och att ni är tvungna att fråga om vägen. Tänk på det! Vi på Göteborg Nonstop är de sista som uppmanar till droghantering, redaktionen är NATURAL HIGH, men när man lunkar fram på Götgatan mellan alla dessa paranoida skuggor av sig själva så är ens enda instinkt att vilja sänka ett skepp cannabis över stan & sätta på chill reggae på högsta volym.

  Sen hamnade GBG NONSTOP på vernissage hos GALLERI AXEL på Södermannagatan. Det  va fotografen  CATO LEIN som ställde ut svartvita  porträttfotografier  av alla möjliga olika namnkunniga personer som Hasse Alfredsson, Freddie Wadling, Mare Kandre, Katarina Frostensson & hennes make och många andra. Det är ett litet galleri och  trångt om utrymmet. Allt möjligt folk minglade, de va flygare, musiker &  andra fotografer  som surrade runt.  Lein tog hand om alla besökare med sitt stora varma leende. Han ser så lättsam och glad ut, men hans foton är inte lika lättsamma. Som huggna ur sten & funna i lerpölar. Man vet inte om det är stillhet eller spänning. Om det är integritet eller en längtan efter förlösning. Såna tankar fladdrade förbi. I twilight zone.

  Göteborg Nonstop fick ett värdigt avslut på dagstrippen till Sthlm, träffade två st göteborgare på stationen. Hälsosamma möten efter alla de konstiga typerna som rusade fram i total galenskap och självupptagenhet på Söder. Glöm inte att andas, people!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.