Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Chawkis senaste krönika från karantänen. Hängande garderober & punk

2020-03-28 av Chawki
still ur Malga Kubiak film

   Ringde Australien igår. Väckte Mick strax efter midnatt deras tid. Har inte pratat med honom på minst 30 år, då vi sågs i Berlin i hans och Gunillas lägenhet som låg där Kurfürstendamm slutar. Då va det området rätt bohemiskt. Men sist jag kikade förbi så hade den gamla charmen ersatts att flottare, tristare fasader.

  Mick & Gunilla lämnade Berlin i början av 90-talet strax efter murens fall och flyttade till Australien. Jag ville egentligen snacka med Gunilla när ja ringde igår, men hon låg och sov. De är farmare nu, bor ut i bushen. Micks sa att de blir upp till 56 grader varmt på sommaren  där de bor och han tror att coronan är en lögn. Still going strong. Finns inget bättre än äkta punkare.

  Jag kom inte nånstans, fastnade i GBG med mina barn och alla kompisar. Så länge ja är inne i lägenheten är det okej. Hemma kan man drömma sig bort vartsomhelst. Men när man klampar ut på stan kan de bli rätt enahanda, samma gator, fast fulare än förr. Så karantän är  enbart skönt. Blir långt ifrån uttråkad, finns tusen saker att pyssla med. Snarare har man lite för mkt att pula med. Nu har de vanliga sysslorna ligga och såsa i sängen och fantisera  bytts ut mot dammsugning, vara DJ åt min son (han vill bara höra George Harrisson just nu), tvätta händerna, såpa dörrar och dörrhandtag stup i kvarten, ställa in matvaror i karantän i mitt sovrum ( har flyttat in i vardagsrummet till sonen), beställa hem munskydd på nätet. Tvätta händerna igen och lägga ytterkläder i karantän. Man får hålla på hela tiden med att hålla viruset borta, fast man knappt går ut och håller sig två meter minst från löst folk. Jag känner ändå att ja inte gör nog.

  Jag har också ett släng punk i mig, men har blivit nån käringaktig halvvariant. Ja är inte så tuff som Mick. Egentligen tror jag att han har rätt, på ett filosofiskt plan, allt är i slutändan lögn och illusion förutom kärleken.  Men ja tar helst det säkra före det osäkra i detta fallet. Men livet förblir rysk roulett oavsett .

  Så nu funderar jag på hur jag ska göra med ytterkläderna efter vår dagliga promenix. Ska jag tvätta dem varenda dag? Jag har ingen balkong att slänga ut dem på. Just nu kör jag en diffus medelväg, tvättar rätt ofta men vissa dar hamnar de framför ett öppet fönster i mitt karantän-rum ( fd.sovrum).  Å andra sidan håller vi oss på långt håll från alla virus- bärare så sannolikheten att det finns virus på kläderna är nog rätt liten. Min norska kompis tyckte att ja skulle köpa en plastgarderob från ikea å hänga ut genom fönstret. Den är två meter lång. Så jag efterlyser en händig man som sitter i karantän som kan hjälpa mig med hängandet. Den ska hissas upp å ned för att packas med kläder. Å sen kan den ju inte skymma grannens fönster nedanför. En norsk gutt kanske, ni har ju vart isolerade ett tag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.