Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Primadonnan tänker tillbaka och bjuder på en kavalkad kändisar

2020-04-19 av Primadonnan

   Solen har lyst på oss i 20 dagar i GBG, snart 24. Inte ens i sommar hade vi så många soldagar efter varandra. Tack vare coronan är det bättre luft och klimat. Sol & blå himmel, inget flyg på tre månader. I torsdags såg jag det första flyget mot Köpenhamn på min himmel, på tre månader. Och inget fabriksutsläpp heller skymmer solen på Hisingen. Men makthavarna och fabrikörerna, de lär väl sig aldrig ändå. England och Polen har alltid spytt ut rök åtminstone på 60 och 70-talet när jag var där. Låt skogar sjöar och berg få va ifred, va rädd om allt naturen kan ge, i våra vatten ska fiskarna va.

   Ja, allt har stannat upp och krigsherrar har kanske gett upp. Ja, den sprider sig även till de varma länderna i världen – Australien och Afrika. Den trivs i både varmt och kallt. Jorden går under ändå så småningom. I och med sandstormar ifrån Afrika och URAN som sprids genom vattnet till världens alla hörn.

   Nu när jorden håller på att gå under så sitter jag här instängd. Annars hade vi firat mitt 60-årsjubileum och Cosmic Ellington Girls 5-årsjubileum nu och 50-årsjubileet av när Ellington tog mig från Liseberg till USA.  Å Hanna firar 35 år i branschen.

  Jag sitter här på balkongen i solen och tänker på vilka jag har jammat med genom åren. Listan är lång…Man va ju på turné med Benny Andersson, Svenne Hedlund och Hepstars på 60-talet och man har ju träffat Zarah Leander, Birgit Nilsson  och Evert Taube. Zarahs man kände ju pappa. Jag träffade henne på Stora Teatern i GBG  när jag var med i Zigenarebaronen. Evert Taube träffade jag på Gyllene Freden och han bjöd mig på grogg. Birgit Nilsson träffade jag på uppsättningen av AIDA. Hon berättade roliga historier för mig och min fd fästman & beklagade att jag inte hade sökt upp henne på METROPOLITAN  i New York när jag va där. Även Monika Zetterlund och Lill-Babs blev mina bekanta. Monica och jag lagade SLÖTTSTEK MED KÖNJAKSÅS hos henne och jag gästade i hennes orkester i Gamla Stan. Lill-Babs träffade jag många gånger från -62 till för tre, fyra år sedan i Flunsåsparken. Hepstars, Spotnicks, Streaplers, Flamingoorkestern, Shanes, Tommy Blom och Tages, Doris Svensson, Sven-Ingvars, Little Gerhard, Eric Burdon &  The Animals, Small Faces med Rod Stewart och Ronnie Wood, Mick Jagger, Paul McCartney, Jerry Williams såklart ( han va  min coach), Jan Rode, David Bowie, Jimi Hendrixs, Michael Jackson, Björn Borg, Bruce Springsteen, PJ PROBY ( min gamla fästman). Elvis musiker, Dizzy Gillespie, Errol Gardner, Lionel Hampton, Chuck Berry, Bill Haley, Cornelis, KUNGEN, Siv Malmqvist, Ann-Louise Hansson, Susanne Brögger, Ellington & Count Basie, Dexter Gordon, Charlie Norman, John Lennons fru Cynthia Lennon, Nikke Ström, Matti Ollikainen, Totta Näslund. Detta är ett axplock av musiker och människor som jag träffat genom åren.

    Jag tänker på hur det hade blivit om jag inte varit gravid när Elvis frågade om jag ville va med på hans platta. Då hade jag nog fått följa med honom till Las Vegas. Han visste hur jag sjöng och hur jag såg ut. Jag var den ENDA sångerskan i Europa som fick anbudet, men jag valde min dotter som nu är 45.

   Minnena ramlar förbi och solen lyser. Jag tar på mig kläderna och går till Slättadamms kafé och äter en vegovåffla, för att röra på benen, i den mån jag kan. Utanför mitt vardagsrum står ett stort jävla fult hus, tack vare STENA FASTIGHETER, det är det enda jag ser här hemma. Men sticker jag ut huvet utanför fönstret så kan jag ännu se busstationen och PREEM, till vänster. Hurra!

   Jag har lyckats att inte få nervsammanbrott. Trots coronan har jag bevarat mitt lugn. Jag har tagit mig i kragen och sopat bort alla onda tankar. Det hjälper att tänka tillbaka på de lyckliga tiderna när man va med HEPSTARS på turné, den bästa tiden i mitt liv. -67 och -68.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.