Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

krönika från karantänen

2020-04-26 av Chawki
Teckning: superfreakbaba

 Söndag morgon. Des och jag sitter i vardagsrummet och lyssnar på varsin platta. Des diggar NJURMÄNNEN & jag sjunger med i ett mantra som låter från datorn. Des äter hallongröt och jag har gjort världens äckligaste misosoppa med massor av gurkmeja . Smakar för jävligt men jag tror att den är väldigt nyttig. Försöker neutralisera smaken av gurkmeja med en skopa röd chili. Till detta äter jag kikärtsbröd jag precis bakade i ugnen. Jättegott med en slev tahini på.

  Jag nyser och håller på. Satt för länge uppe på berget igår. Blev lite nedkyld. Sitter på toppen utanför huset varje kväll. Igår samtalade jag med primadonnan samtidigt som ja njöt av utsikten. Hon har gjort en joddellåt som hon vill att jag ska skriva en text till och Ollikainen ska arra. Sen berättade hon att hon hade sjungit upp joddellåten i radions lyssnartelefon och hälsat från cosmic ellington girls. Skönt att Junoff tar hand om managementet nu när jag har fullt upp på hemmafronten.

  Snacka just med papsen. För en månad sen struntade han i coronan. Men nu har han börjat sy munskydd, stilfulla munskydd, för att dryga ut pensionen.

  Sen hörde Markebro av sig, nu är alla låtar med SENIOR SLACKERS där Gbg Nonstops Stefan Falck frontar. Ollikainen, Des, Pontan, Markebro å jag kompar. Ebbot är med på ett par spår. Det är hans grymtningar som hörs på PUPPE.  Falck & jag skrev presstexten idag –

Här kommer en platta från nåra gamla losers som har slappat skönt i alla år. Alltid nära till mazarinflaket. Väl bekomme

 Har börjat tröttna på att kolla svts nyhetssändningar och olika youtubeklipp om coronan.  Brukar fira på kvällarna när sonen har somnat  med en hejvild blandning av nyheter från astrologer, örtmedicinare, Rapport & Aktuellt, 5G-teorier, biokemiskt vapen teorier. Man måste inte välja sida, man kan sluka allt. Och sen bli lack på allt.

  Drinken med 1 rågad tsk gurkmeja, generöst med chili & vanlig peppar, rejält med färsk vitlök, alger och miso va suverän. Mår topp. Hej hopp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.