Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Primadonnans farväl till sin vän Bobban Lander, SPOTNICKS nyss avliden gitarrist

2020-05-04 av Primadonnan

  Jag satte teet i halsen när Hanna ringde och sa att Bob är död. Jag blev helt lamslagen. Jag har känt BOBBAN, Björn, Bosse i SPOTNICKS sen -65 då jag skrev kontrakt på deras grammofonbolag. Jag la kör på deras skiva LITTLE THINGS -66 tror jag. Vi träffades ofta under alla år fram till Winbergs begravning. Vi spelade in två skivor på 70-talet. Walk on back to happiness, Nidälven och There will be a day som ska släppas först nu på Riverside Records ( om inte ägaren dör i Corona). Skivans titel skulle varit IN MEMORY OF BO WINBERG/ DET KOMMER EN DAG. Den har legat på is i alla år och nu var det tajm att släppa den.

   Jag ringde Bob i lördags för Urmas Plunt ville ha rätt titel på låten. Bob sa- Jag är på väg att äta.        – Jag med, sa jag.

  Jag frågade om allt va ok med honom. – Ja, sa han, med skrovlig röst och jag anade ugglor i mossen och kände mig lite olustig men tänkte, de e väl okej.

  Har tänkt på Bobban hela dan. Varför visste jag inte förrän Hanna ringde. Då blev jag chockad och ledsen å Agnetas vägnar, och mina egna. Agneta har varit en god kamrat i alla år till mig, en jättefin tjej och en jättefin familj har blivit av med sin goa, rara Bobban. Om tårar vore guld så blev det nu.

  Bobban,  jag saknar dig, du har gått över till landet OZ och där får ni spela, du och Bosse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.