Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Primadonnans 17 maj-meny.

2020-05-17 av Primadonnan

Kycklingfärs

Salt

Citronpeppar

Svartpeppar

Så rör man ihop det så det går in ordentligt, jag kommer inte ihåg hur mkt jag hade, men det spelar ingen roll.

Så lägger man det i en penslad glasform  med olja och kinasoja

Man plattar ut den så den täcker formen

Penslar med samma goja ovanpå lite lätt

3 minuter på det högsta i mikron

Sätt ned den sedan till medium och ta 6 minuter till, eller 8

Så tar man ut den å kollar med en sticka om den e färdig

Till det har man EN ENDA KOKT  SKALAD POTATIS, delas i 4 delar försiktigt på fatet

Sås hälles över allting

Då delar sig potatisen som en liten blomma

I mitten tar man en rand lingonsylt

Innan man gör det lägger man upp kycklinggrotta

Man skär upp 3 små bitar, sen potatisen, sen såsen

Så tar man ett foto på denna vackra skapelse

Man blir jättemätt

Såsen är:

En dl havredryck

1 tsk senap

3 droppar kinasoja

1 msk vegosmör

Så lägger man allt detta i en skål, rör om, värmer i mikron på det högsta 1 minut

Häll såsen över kycklinggrottan och potatisen.

Man kan putta på potatisen innan man äter den,

då faller den vackert isär.

Till detta drack jag ett glas havremjölk med en cl blåbärssoppa i och rörde om.

Så det blev iskall blåbärsmjölk.

Efterrätten är en blåbärsmuffin.

Ovanpå den hade jag soygurt med hallonsylt i som man rör om.

Till detta har jag kaffe latte.

Varmt vatten, neskaffe och havregrädde.

Pricken över i:et är en bit vegochoklad.

Detta äter jag när jag kollar på Lotta på Liseberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-09-03

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-11-08

  Vi sitter i salongen och det är nästan fullt på Göteborgs Dramatiska Teater och ljuset släcks ner. Jämte mig sitter Johannes Nyholm och hans kompisar ( som känner Linda Spåman). Det blir mörkt och med penna och papper såg jag inte mkt av vad jag skrev. In på scenen…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...