Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Chawki tackar sin mor för frihet, musik & illusioner

2020-05-31 av Chawki
Teckning: superfreakbaba

Det omedelbara minnet av mamma jag har från när ja va liten är hennes  enormt stora rumpa. Den gungade fram i ansiktshöjd framför mig i det avlånga köket i Landala. Det var fascinerande. Jag tänkte att hon hade den största rumpan i hela världen.  

  Min bror och jag lekte med träleksaker, byggde och hittade på dagarna långa, eller va uppe på berget och lekte. Mamma städade undan efter oss och gav oss mat. Jag minns min bror mkt tydligare från de åren än min mamma, hon var den där stora rumpan som bara fanns där och ramade in vårat liv med franska chansons, indiansk flöjtmusik och klassisk musik. Tog med oss på föreställningar på Stadsteatern, Blå Stället, konserter på Sprängkullen och Himlabacken. Jag såg Nationalteaterns ROCKORMEN och älskade den. Jag såg ENSAMMA HJÄRTAN i nån park och BLUES-ANNIKA som sjöng mitt på dan i Haga när det va loppis. Jag såg ANDREAS BRANDT och CHRISTER ÖHMANN spela när ja va i 5-årsåldern. Andreas sjöng som en kvinna, det va fantastiskt. Hon gav oss giftfri mat och använde rårörsocker. Kalle Anka, Barbie & Coca-cola  va förbjudet hemma hos oss. Mina kompisar tyckte att vi va hippies och bohemer.

  Mamma tog med oss till Grekland & Paris och, vi bodde på stränder  och åkte MC hopträngda  på bönpallen mellan mamma och hennes  unga älskare.  Vi fick sand, snäckor, grottor och hav. Vi fick mkt frihet, min bror och jag. Det är jag tacksam över även om det också hade sitt pris. Hon lyckades skapa illusionen att det är enkelt att va ensamstående mor. Man reser runt, har massa älskare och lever livets glada dagar. Jag tänkte tidigt att jag ville ha tio barn och ha lika kul. Den föreställningen har krossats många gånger om, jag vet nu att det är kanske det svåraste av allting. Ingen kärlek är så stor och gör så ont.

  Min mamma sa att man ska ta hand om sina fem sinnen. Hålla dem intakta. Det är nåt av det bästa hon har präntat in i mig.  Tack mamma.

Kommentarer på Chawki tackar sin mor för frihet, musik & illusioner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.