Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Chawkis söndags-krönika

2020-08-02 av Chawki
Teckning: superfreakbaba

    GBG NONSTOP RED. har lätt beslutsångest. Det dödliga sarkomet är bortopererat tillsammans med livmodern men nu är det snart dags för cellgifterna. För säkerhets skull. Tänker på cellgifter dygnet om. För en vecka sen var jag helt på det klara att bara hänga på va Sahlgrenskas läkarstab rekommenderar. Har sagt ja, ja, ja, med en behärskad min  till allehanda piller och den vanliga beprövade rutinen. Har bestämt mig för att vara ett stort JA i en värld som jag är oerhört skeptisk till på många punkter. Gör som de säger och försöker hålla mina livsandar lika vilda som vanligt med nässlor, kompisar och musik. Sahlgrenska magnetröntgade fel organ på mig inför operationen så jag va tvungen att ligga inne i det klaustrofobiska röret två gånger på en vecka. Det är sånt som händer. Alla gör misstag.

   Igår träffade jag en kvinna som går ALL IN andra vägar. Hon tycker att det är vansinne av mig att ta cellgifter (för säkerhets skull). PÅ ett sätt tycker jag att hon har rätt. Men vilken väg man än väljer så kräver den offer, engagemang och tid. Man får göra ett överslag. Så här långt tror jag ändå fortfarande att en kombination av den gamla vanliga sjukhusonkologin och alternativa behandlingar är det tryggaste. I min värld finns det inget rätt eller fel. Var och en får känna efter vad de är beredda att ge och hur de känner sig tryggast. Dö kommer vi göra förr eller senare, hur vi än väljer. Jag känner mig inte heller helt negativ till cellgifter och jag undrar om det är perverterat av mig eller ej. Det blir ju en oerhört djup städning av kroppen. Efter den kuren finns varken bra eller dåligt i cellerna. Lika skrämmande som spännande.

    Jag  spionerar på läkarna som jag ska träffa. Eller mer korrekt, jag gör RESEARCH. Onkologen som jag ska möta om nån vecka är en söt kvinna  som lägger ut  massa bilder på tillagade köttstycken på Facebook. Det är bra att veta. Jag kanske ska diskutera kött och cancer med henne. Sötheten, idyllen & köttet på fotona känns illavarslande. Men jag ska försöka förhålla mig öppen och fördomsfri.

    Sen kollade jag upp den första narkosläkaren också. Han hade väldigt bra vibb. En solskensstråle. Det förklarades av alla bilder han hade lagt ut på sig själv i kampsportsdräkt på Facebook. Kampsportare är alltid bra. Och han va väldigt bra på att söva ned mig på ett behagligt sätt. 10 poäng. Den andra narkosläkaren va tyvärr inte lika övertygande. Han va kaxig dan innan, men väl i operationssalen så lyckades han efter fyra försök inte lägga bedövningen som han hade planerat. Han blev nervös, jag försökte lugna honom inne i mitt drogade rus. Jag har dock inte kollat upp honom. Men definitivt ingen kampsportare.

En kommentar på Chawkis söndags-krönika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.