
Kummel är Primadonnans favoritfisk. Röding är också väldigt gott.
En filé a 35 kr. ( kostar det på Tjörn och FESKEBRÖDERNA I FEMMAN som är Primadonnans fiskställe och de har trevlig personal).
File läggs i glasform.
Vegosmör eller margarin 4 klickar läggs på fisken.
Citronpeppar och salt efter behov.
In i micron på medium 2 min eller mediumlow 3 minuter
Så som man vill ha den – lös och mjuk eller hård.
ROM-sås, gjord på löjrom och majonnäs. Alla har sina recept.
Man kan ha både romsås och vitlökssås om man vill ha.
Till detta har man kokt potatis.
Junoff hade en strimma torskromkaviar i stortub på fisken i micron.
Men det är upp till var och en.
Kaviar just nu 30 kr FESKEBRÖDERNA. Det är skitbilligt.
Till varmrätten, middagen, tages en kall POMERANS ÖL.
Den som vill kan ha örtsmör på fisken innan den kallnar
OM man inte har vitlöks eller ROM-sås hemma.
PÅ kvällen ställes resterna in i kylskåpet.
Om man ska bjuda på lunch nästa dag serveras den KALLA rätten.
Passar bra med en väninna i trädgården när det är stekhett ute, under parasollen.
Dryck är citronvatten eller citroncider.
Jag garanterar att detta är svingott.
Även Mannerström skulle nog tycka om detta.
Till den kalla lunchfisken har jag TÅNG-kaviar.
Jag brukar ta lite soygurt och blanda med tång-kaviar
Eller creme fraiche och tångkaviar
Om du är RIK ta löjrom med creme fraiche och LITE svartpeppar
Det är inte LÖJLIGT.
Du kan även göra denna fisken som en HUMMER
Då kokar man den 3 minuter på medium
Med saltat vatten
Häll först i salt, rör om, smaka av så det inte är för mkt eller för lite salt
Vattnet täcker fisken
Man lägger i KRON-DILL
Sedan ska den kallna i köket och sen i kylen
Akta den för katten!
Den ätes med GARLIC SÅS och svart tång-kaviar
En klick av varje
Har du gott om pengar, köp den röda ryska för 34 kr
Kall cider till detta
Eller 3 apor, ett mousserande rödbrunt vin
En kommentar på Primadonnans sensommarrecept. Kummel