Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Primadonnan & James Bond

2020-10-31 av Primadonnan
Foto: Chawki

 

   Nu är han borta denna fantastiska man och skådis som blev SIR CONNERY adlad av drottningen, I HENNES MAJESTÄTS TJÄNST – James Bond. Det va på nittonhundratalet som Calle Balonka, jag och Ruby Klaar ( ägare av Rambergsstugan) åkte till Stenungssund, inbjudna av Restaurang Ingos ägare med fru (min väninna) att titta på deras nya bebis och träffa SEAN CONNERY & en italiensk operasångare (ägare av en krog i Marbella). Vi kom dit träffade dem och jag går fram till operasångaren och säger hallå på italienska och – CIAO CIAO come sta io sono ELLINGTONS cantante artista. Han sa – Ciao bella Donna. Sen sa han att Sean Connery sitter där borta och pekade bort på en person som satt på höger sida om scenen. Jag och Calle stolpade fram till Connery. Jag hade på mig en virkad klänning med hål i. Så säger en basröst: – HELLO THERE, WHERE IS THIS DRESS GOING WITH YOU? Connery frågade alltså vart klänningen skulle gå med mig och då sa ja – Det frågade våran kung också. – Jaså, sa han och fortsatte – du letar efter Curt Lindberg? Han är där borta med sin fru. – Du vet kanske att jag är Duke Ellingtons singer? – Ja, ja hörde det, enjoy me for dinner later, föreslog Connery varpå Calle Balonka höll på att gå av på mitten.

  Jag ångrar idag att jag inte frågade  om vi kunde fotas  tillsammans. Calle som alltid har kameran med sig och fotar fan och hans moster han vågade inte ta upp kameran denna gången vid middagen med Connery. Nu föll det sig så att Bettan Andreasson, sångerska, repade inne i ett rum bakom scenen med sina brudar. Jag släppte Calle och sprang ifrån Connery in i Bettans repetitions rum . – hej Bettan, de e ja!! – Hej Junoff, va vill du? -Jo, jag ska äta middag med James Bond sen, Kan ja ta med honom in till dig sen så kan du sjunga lite, och jag köra? Han ska göra nån ny film  och då behöver han musik. – jajaja, sa Bettan.

  Du ska få titta på en sångerska som är bättre sångerska än mig, sa jag till Connery. Sen drog jag iväg med Connery backstage. Bettan slog sig för pannan, blev chockad. Jag visste fan inte vem ja höll i handen, ena stunden va han Bond, ena stunden va han Connery. Bettan började sjunga och  jag föll lite försiktigt in i andrastämman. Connery frågade mig om ja tyckte om den låten. Yes, sa jag och ja ska spela in den (och det har jag gjort).  Connery klappade händerna och sa  -it was so beautiful. Sen gick vi till matbordet.  Han höll mig i handen som en liten pojke. Alla stirrade på oss. Jag minns inte vad vi åt, jag va så upptagen av att kolla på Sean. Det blev inget mellan mig och James Bond som jag hade tänkt mig, för han hade kuttrasju med en annan dam som var där ( hon spelar indian i en serie på TV). Hon va skitsexig, en stor bystig mörkhårig  Jayne Mansfield-typ  Där rök min chans att få en natt med JAMES BOND.

  Vi pratade glatt och livat med varann allihop. Den italienska sångaren erbjöd mig att sjunga hos honom på hans krog i Marbella och det gjorde jag senare. Bond tittade mig djupt in i ögonen när inte den andra såg det. Vi pratade om golf som han spelade i Stenungssund. Vi pratade om film och Duke Ellington. Donnan såg lite svartsjuk ut. Calle Balonka njöt av hela situationen. Vår hovpopfotograf.  

  Än idag sörjer jag att jag inte fick en natt med JAMES BOND.  Jag ville ju verkligen PRATA med honom. Bara han och jag. Man kan faktiskt göra andra saker än att ligga med varann om man tillbringar en natt tillsammans allena i en säng, långt från alla andra ( men jag hade ju inte tackat nej). Och nu är det verkligen kört eftersom han är död.

Ovanstående är en krönika/kåseri. Det är till fullo författarens egna uppfattning av verkligheten och vi gör inga anspråk på att detta är källkritiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.