Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

GBG NONSTOP på Kajfes, Sjömanskyrkan

2021-08-27 av Goteborg Nonstop
bild: superfreakbaba

GBG NONSTOP RED. var igår afton på CLANDESTINOS arrangemang på SJÖMANSKYRKAN. Det var trumpetaren GORAN KAJFES som stod på scenen med sitt band Goran Kajfes Subtropic Arkestra.

  För det första, en ljuvlig scen har öppnat upp, inte en dag försent! Det är som en undergroundvariant av konserthuset. GBG har länge lidit inflation på bra scener och nu dyker detta stället upp efter en lång kamp att  bevara Sjömanskyrkan. Låt detta även i fortsättningen få vara en tjusig scen för undergroundakter. Lysande!

  Okej. Goran öppnar med ett längre trumpetsolo ovanpå en malande  basslinga. Goran blundar, vaggar och slänger omkring sitt långa hår. Han har ett kompetent gäng med sig på blås, gitarr, trummor, bas, keyboard, trummor. Det är mkt energi rakt igenom, energiskt men på samma gång stelt. Det ligger en hotfull underton i delar av konserten, men det lossnar inte riktigt. En låt blev min favorit, den lugna sängkammartrumpetballaden i mitten av konserten, välspelad snyggt arrad, fin melodi. I denna låten släpper bandet frenesin och låter tonerna tala utan massa vilja som ändå inte blir helt och hållet förlöst. Stiligt, vackert och tom lite sexigt. De har med sig en gästartist Majid Bekkas från Marocko som skapar afrikanska varma vibbar och strålar av självklarhet och pondus. När han står på scenen förändras framtoningen i hela bandet, taggarna släpper samtidigt som det rent musikaliskt inte är så spännande.

  Det va ändå en sympatisk konsert, välspelad. Fin stämning. Och TACK för denna nya härliga scenen som öppnas upp i GBG. Detta är en plats för magi!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.