Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Chawkis tysta, fuck the society fredagskrönika

2021-11-26 av Chawki
Bild: Marcel Tuores

Gbg nonstops chefredaktör Chawki har blivit kass på att skriva krönikor men ska ta sig i kragen denna ljuvliga fredag 26 november i Göttelabögburg, äventyrens och kärlekens stad, som Blues-Annika sjöng.

Nu är vår omfamnande stad  snart igång med Corona passen, som bygger på vaccination, ej test eller tillfrisknande från Coronan. Märkligt med tanke på att test och tillfrisknande bör vara mer tillförlitligt än vaccin som bevisligen tappar sin effektivitet efter nåra månader. Härligt dock med förvirringen som alla ologiska beslut skapar, men de är väl vetenskapligt bevisad ickelogik!! GÖTT ! Och nu är det äntligen dags att kasta sig över tredje dosen! Sen fjärde, femte, sjätte… ja säger absolut INGENTING, bara GOOD LUCK! Som musiker drabbas man tackålov inte av coronapassen, man behöver inte va vaccinerad för att få spela på tex Pustervik, bara man håller sig i logen. De e gött! Det är bara publiken som måste va dubbelvaxad och kontrollerad. Läste om italienska pubägare som slår sig ihop och vägrar denna diskriminering men i Göttelabögburg så e de tyst som fan.

  Gbg Nonstop säger fortfarande absolut ingenting….i dessa tider ska man hålla käft, hålla med, va smidig, falsk, tänka på sin karriär eller anställning. Det är som en konstnär sa till mig en dag häromveckan, kapitalismens fula tryne har totalt tagit över våra liv och hjärnor. Eftersom jag tror att allt går i cykler så kan man bara nu invänta motreaktionen på den tystheten och rädslan -rädslan att inte bli accepterad av the society.

  Vi ska tycka om oss själva, kunna se oss själva i ögonen utan att skämmas. Thats the deal. Fuck the society, är vi en skock får eller rocknrollniggers?? Får vi lov att känna själva eller ska allt vi känner behöva godkännas av en uppfuckad mobb?? ÖÖÖH?? Å varför måste vi tycka lika om allt för att acceptera varann, alltså för det första är det helt omöjligt och för det andra idiotiskt och så jävligt gött förstås…att ha nån att projicera sin egen smärta på.

  Nä, nu säger Chawki inget mer…. men varmt välkomna på mitt sologig på Vålmens konst och musikfestival, Kajskjulet imorrn lördag kl. 19. Det blir bara ja. utan Primadonnan!! Min vän och kollega DIORMANNEN har dock skrivit lite poesi, uppläst av en annan kär vän Michele Collins, som jag vävt in i min show. Ses imorrn, CIAO mi amores, göttelabörgers, bless you.

En kommentar på Chawkis tysta, fuck the society fredagskrönika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.