Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Kallt drag på Bubblan

2022-04-11 av Goteborg Nonstop

På torsdag kommer den skygge före detta Stora Vilan-basisten Christian Dyresjö ner till Göteborg för att spela med sitt nya band Kallt Drag på Bubblan som ligger i Majorna. Det var längesen Christian spelade i Göteborg nu. Senast han var nere, för typ två år sedan, spelade han solo med endast akustisk gitarr men nu är det alltså något betydligt mer volymstarkt som kommer till stan. Kallt Drag verkar vara någon form av alternativ rocktrio där Christian spelar gitarr och sjunger. Med sig har han två locals från Värmland där han bor numera. I pressutskicket står det att basisten och trummisen, Carl Bornestig och Max Ström, är ”traktens bästa rytmsektion” vilket ju låter lovande. 
Kallt Drag släppte i februari EP:n Vinnare med tre låtar och utgår man från hur den låter kommer spelningen bli minst sagt intressant. Det är både punk-ös och nedtagen stillsam musik och som vanligt låter Christians röst som om han vill ge upp allt och försvinna. Jag kommer ihåg att GP recenserade Vilans andra skiva och där skrev att Christians röst låter som att han står på Älvsborgsbron redo för att hoppa, och det var ändå en kärlekslåt! Ja, ni fattar, EP:n innehåller inte något kärleksmaterial vad jag kan uttyda men den sista, och tio minuter långa, Diddeli Dum (Diddeli Dej) verkar vara någon form av hyllningssång. Den låten har en speciell atmosfär som inte är lätt att sätta i ett fack och i refrängen sjunger Christian om och om igen, ”… en hyllningssång, till vår jordboll”. Jordboll är ju det som de gamla perserna kallade vår planet, där vi människor vandrar runt som lerfigurer och vattensäckar, det är kanske relevant att hylla jorden vad vet jag?  I presstexten står det också att de har en LP på gång tillsammans med gotländska skivbolaget Coop Records, och i ljuset av hur EP:n låter bör detta vara något att se fram emot. De ”tror” att den ska komma till hösten skriver de, hoppas det. 
De som känner Christian lite närmare vet ju att han inte är så depressiv som han låter i sina texter och jag tror nog att spelningen på Bubblan kommer att bli en energi-boost helt klart. Det är så härligt att man kan gå på konserter igen att det knappt spelar roll vad man ser tycker jag, bara själva upplevelsen är fin nog nu när man varit utan den så länge. Under kvällen spelar dessutom gamla bandkollegorna Thomas Frank och Oskar Bergenheim, som numera spelar i Hollow Ship repektive Graveyard, så det blir lite av en Vilan-fest verkar det som. Det är ju alltid välkommet! Den Stora Vilan är ju ett av de Göteborgsband som man lätt blir nostalgisk kring, varför slutade de spela egentligen? Även vår egen Dior-mannen står för visuals under spelningen och ska göra någon variant av sin diabilds-konst. Detta ser vi fram emot! 


Länk till eventet: https://www.facebook.com/events/1044005552868116/?ref=newsfeed

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.